vaderpaardstatistieken Noord-Amerika

Chapter Seven troeft Muscle Hill af!

Na vijf opeenvolgende kampioenschappen, een absoluut record, is de hegemonie van Muscle Hill doorbroken. Chapter Seven is de nieuwe kampioen van de Noord-Amerikaanse vaderpaarden, terwijl zoon Walner zich al heeft aangediend als zijn natuurlijke troonopvolger.

Tekst: Bas Schwarz
Fotografie: Mia Törnberg, Kristen Roberts, Michael Lisa, Adam Ström, Claus Andersen, JJ Zamaiko en Amanda Stephens

Chapter Seven werd in het najaar van 2009 (onder de naam Windsong Proxy) in Harrisburg afgeslagen voor 42.000 dollar. Onder de hoede van Hall of Fame-trainster Linda Toscano koerste hij als tweejarige aanvankelijk op subtopniveau, zo won hij op de achthonderdmeterbaan van Freehold twee series en de finale van de “kleine” New Jersey Sire Stakes. Hij sloot zijn seizoen af met zeges in serie en finale van de Matron Stakes en ruim 200.000 dollar winsom.

Als driejarige kreeg hij te kampen met een longontsteking, waardoor hij pas laat aan het seizoen begon. Hij debuteerde met een overwinning in een afdeling van de Stanley Dancer Trot, vervolgens wist hij zich te plaatsen voor de door Broad Bahn gewonnen finale van de Hambletonian (tweede in serie en vierde in de finale).

Na opnieuw te hebben gekampt met luchtwegproblemen meldde hij zich pas in het najaar weer via een reeks overwinningen in de Bluegrass Stakes en de serie en finale van de Breeders Crown. Hij besloot het seizoen na 10 starts (5- 2- 0) middels een tweede plek in de Matron Stakes.