fokmerries

Constantia River

Pedigree

#footable_3393 { font-family: ; font-size: px; }

Omschrijving moederlijn

CONSTANTIA RIVER stamt, zoals haar achternaam “River” wellicht al doet vermoeden, uit een ijzersterke Amerikaanse familie.

Constantia heeft haar afstamming als koerspaard ook niet verloochend. Naast haar overwinning in de Breeders Crown wist ze een volledig seizoen ongeslagen te blijven, waarbij ze liefst 14 (!) keer op rij wist te winnen. Inmiddels is ze haar carrière in de fokkerij begonnen zoals ze die als koerspaard is geëindigd: op hoog niveau. Haar eerste veulen Meghan Flevo geldt inmiddels als een klassieke winnares (Jofferprijs).

De moederlijn van Constantia is zonder enige vorm van overdrijving één van ’s werelds succesvolste. Naast Amerikaanse miljonairs als Classic Photo, Green Manalishi, Pine Chip en Resolve stammen ook Europese cracks als Abano As, Charly du Noyer, Coktail Jet en Quaker Jet uit deze moederlijn. De vertakking waar Constantia uit voortkomt is misschien wel de sterkste tak, ze is dan ook nauw verwant aan fokfenomeen Florida Pro en de Duitse supercrack General November.

In gezamenlijk bezit met Aad van Schie

logo_website