nieuws van de flevofarm

Flevofarm ook in 2022 weer toonaangevend!

Flevofarm ook in 2022 weer toonaangevend als aanbieder van ’s-werelds beste dekhengsten!

De maand januari van het nieuwe jaar is net over de helft en op de Flevofarm staat alles in het teken van het nieuwe dekseizoen 2022. De contracten voor de hengsten zijn weer getekend en het leeuwendeel van het aanbod voor 2022 is bekend. Daar zitten enkele interessante nieuwe namen tussen.

Wat te denken van Calgary Games. De zoon van Readly Express en Olympia Tilly werd in het najaar van 2021 gedeeltelijk verkocht aan z’n fokker Mehammar Stuteri. Het bedrag dat de toonaangevende Zweedse stoeterij daarvoor neer moest leggen doet de Zweedse drafsport nog op haar grondvesten schudden. Daar is in het veulengeld voor Calgary Games niets van terug te merken. Met een dekgeld van SEK. 70.000 is Calgary Games bereikbaar geprijsd.

Booster Winner is ook nieuw in het aanbod van de Flevofarm. De Love You-zoon maakt in zijn geboorteland Frankrijk momenteel naam als vader van Hooker Berry, één van de leiders van de H-jaargang. De inmiddels vijfjarige hengst verdiende er tot op heden een kleine 580.000 euro. Ook Fabulous Wood is nieuw bij de Flevofarm. De hengst heeft een droom afstamming. Zijn vader is Ready Cash die in Frankrijk inmiddels 2.000 winnaars afleverde. Moeder Qualita Bourbon won het Criterium Continental, de Grand Prix de l’UET, de Prix de Selection, de Prix de ‘Etoile en was derde in De Prix d’Amerique van 2009.

Ook In Range is voor het eerst beschikbaar op de Flevofarm. De hengst is de enige nazaat van Bar Hopping die in Europa beschikbaar is voor de fokkerij. De hengst komt uit een top verervende moeder (Ilia). Deze feiten maken In Range bijzonder interessant als vaderpaard. Power is een nieuwkomer uit Zweden. Daar won hij o.a. het Svenskt Trav-Kriterium. In Frankrijk won hij de Grand Prix de l’UET en de Prix de Croix.

In 2022 kunt u ook bij ons dekken met Southwind Frank. In Amerika behoorden Flawless Country ($. 567.819) en Delayed Hanover het afgelopen driejarigenseizoen tot de top van de jaargang. Als laatste nieuwkomer noemen we Village Mystic. De hengst wordt door de kenners op handen gedragen. In Nederland is hij inmiddels bekend als de vader van het fenomeen Zion Font (1.11,7 – € 83.721) die tot op heden 19 van zijn 24 starts in winst om wist te zetten. In Frankrijk zijn Ecureuil Jenilou (1.11,6 – € 464.290), Hanna des Molles (1.11,1 – € 410.320) en Egao Jenilou (1.11,0 – € 409.710) de paarden die momenteel reclame voor hem maken

Uiteraard biedt de lijst met beschikbare hengsten volop mogelijkheden voor elke fokker om te fokken met het allerbeste bloed ter wereld.